Privacybeleid

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 28 mei 2020 om 21:11 uur

Van wie is deze webshop?

Deze site is onderdeel van Permacultuur Magazine.

Zoekopdrachten

Als je gebruikmaakt van de ingebouwde zoekmachine, slaan we het trefwoord op. Deze gegevens zijn niet aan persoonsgegevens gekoppeld en worden uitsluitend gebruikt om de vindbaarheid van nummers te verbeteren.

Bezoekers

Deze website bevat geen trackers (‘volgers’). Grote bedrijven zoals Facebook en Google kunnen op veel websites zien dat je die hebt bezocht, maar deze site is niet gekoppeld. Steeds meer browsers, zoals Firefox, Brave en Vivaldi blokkeren deze trackers voor je, maar je kunt ook een add-on installeren. Met Privacy Badger bijvoorbeeld kun je inzicht krijgen in de trackers die websites gebruiken en ze automatisch laten blokkeren.

Als je inlogt op je account wordt er een aantal cookies geplaatst. Deze kun je door een browser add-on zoals Cookie Autodelete laten verwijderen. Het enige nadeel daarvan is dat je steeds opnieuw moet inloggen. Deze kun je gebruiken in combinatie met I don’t care about cookies, omdat de cookies toch gewist worden.

Klanten

Klanten maken een account aan, waarin persoonsgegevens staan: minimaal naam en e-mailadres. Het is niet verplicht om een adres op te geven, omdat dat voor digitale nummers niet nodig is. Dat betekent dat dit handmatig moet gebeuren bij het bestellen van producten die per post verstuurd moeten worden.

Met wie we jouw gegevens delen

De ingevulde persoonsgegevens worden uitsluitend voor het verzenden van de bestellingen gebruikt. Dat betekent dat de webmasters, de secretaris en de drukker (bij een abonnement) toegang tot deze gegevens hebben.

Als je een digitaal abonnement neemt, kun je ervoor kiezen een herinneringsmail te ontvangen. Deze wordt via Mailchimp verstuurd. Zij slaan onder andere je naam, e-mailadres en IP-adres op. Lees hier hun privacyverklaring. Je kunt je op elk moment uitschrijven. Alleen de webmasters hebben toegang tot deze gegevens.

Hoe lang we jouw data bewaren

Accounts worden na een jaar inactiviteit automatisch verwijderd. Het is daarna wel mogelijk om een nieuw account te maken, maar de toegang tot eerdere bestellingen is dan verloren gegaan.

In behandeling zijnde, geannuleerde en mislukte bestellingen worden 14 dagen bewaard. Zo krijg je nog wel de kans een betaling te voltooien maar blijven je gegevens niet permanent bewaard. Voltooide bestellingen worden twee jaar bewaard, zodat je toegang houdt tot digitale abonnementen.

Hoe we jouw data beveiligen

Uiteraard worden je gegevens over een beveiligde verbinding verzonden. Je gegevens worden op zo min mogelijk plaatsen en zo kort mogelijk bewaard. We gebruiken sterke wachtwoorden en geven zo min mogelijk mensen toegang tot deze website.

Je gegevens laten verwijderen

Als je een account hebt op deze site, kun je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben. Je kunt ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Gegevens die we moeten bewaren in verband met administratieve en andere wettelijke verplichtingen kunnen we uiteraard niet verwijderen.

Welke datalek-procedures we geïmplementeerd hebben

Er is sprake van een datalek als er persoonsgegevens in de verkeerde handen vallen. Wij doen er alles aan om dit te voorkomen. Mocht dit toch gebeuren, dan:

  • sluiten wij de webwinkel tot de oorzaak is gevonden en is weggenomen;
  • krijgen de getroffen leden bericht van het datalek via e-mail;
  • maken wij hier binnen 72 uur melding van bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00